- 10 Jocs de Taula per jugar en línia. Betevé ens en fa un recull. Uno, Risck, Cluedo i clàssics com Parxís, Trivial, Oca i molts més!
- El Culturista. Per ajudar-nos mútuament a combatre la propagació del coronavirus, expandim la cultura! En aquesta pàgina us apleguem tots els recursos i iniciatives que anem trobant a la xarxa i que ens semblen interessants de compartir amb els #culturistesacasa. El Culturista, l’agenda familiar de Barcelona.
- Coneixeu Puck Cinema Caravana? Un cinema tant petit que hi cap en una caravana, una dimunita sala itinerant amb rodes! Aquí teniu un cau on descobrir pel·lis que difícilment trobareu a la tele amb artistes d’animació del tot el món.
- Harry Potter at Home ofereix fantàstics vídeos d’artesania màgica (ensenyeu als vostres amics a dibuixar un Niffler!), Articles divertits, proves, trencaclosques i molt més per als lectors per primera vegada, així com per als que ja coneixen el món dels mags. També fan lectures dels primers capítols en anglès recitades per coneguts actors de parla anglesa.
- Voleu aprendre la llengua de signes catalana? Barcelona Districte Cultural us ofereix petits vídeos de fàcil interpretació per tal que us hi pugueu iniciar.
- Per conscienciar a nenes i nens de la importància i beneficis que te tenir cura de les plantes i de l’impacte que te en el seu entorn neix BADAKIDS. Un projecte que pretén motivar als infants a desenvolupar la seva imaginació i converteixin a les plantes en un element escencial pel desenvolupament de la seva creativitat, a la vegada que fixen valors com el reciclatge, el respecte cap al Medi Ambient, la sostenibilitat i sobretot el compartir de bons moments en família. Aquesta pàgina web recull tot d’idees, iniciatives, reptes, manualitats… que ho gaudiu!
- 13 APPs educatives i divertides per a nenes i nens. Recull d’apps que permeten crear, aprendre, jugar, fer esport, aprendre a tocar un instrument, comunicar-nos o moltes coses més. Apps educatives perquè les nenes i els nens aprenguin i desenvolupin les seves competències creatives i STEM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques) durant la seva estona de pantalles. Selecció feta per Fundesplai a partir de valors, posant especial atenció a la igualtat de gènere, la no violència, i el potencial creatiu de l’app amb la màxima qualitat educativa.
- 20 APPs i recursos per aprendre a programar. Fundesplai ens ofereix un recull d’Apps sobre coding classificades per edats (etapa infantil, etapa de primària i secundària) per desenvolupar la lògica o pensament computacional on es treballa el pensament crític, la perseverança i la creativitat. Afegim un informe on es detallen els beneficis d’ensenyar a programar als nenxs el·laborat per Faros.
- A través del web, www.cultura.barcelona, es farà difusió durant aquests dies de totes les iniciatives que han sorgit per mantenir l’esperit dels equipaments públics i privats de la ciutat i les iniciatives individuals culturals amb l’objectiu de fer-los d’altaveu i d’oferir un recull complet d’activitats que mantinguin present el teixit cultural de la ciutat. Us recomanem l’apartat cultura online en família on podreu trobar tota la informació actualitzada per gaudir en família!
- Al mal temps, bons experiments! Us presenten diverses dones científiques que han estat molt importants per la història de la ciència. Arran de la seva història i del que van descobrir, us comparteixen alguns dels experiments que habitualment fan en les seves sessions. Propostes perquè els dies a casa passin de forma més amena. La majoria del material el podeu trobar a casa o teniu diverses alternatives.
- Recerca en acció és una pàgina amb jocs, recursos i experiments científics de la Federació Catalana per a la Recerca i la Innovació. Hi trobareu propostes per a fer experiments interessants de manera senzilla. Cal seleccionar un àrea temàtica i també un nivell educatiu (cal triar necessàriament tant una matèria com un nivell, el buscador no trobarà resultats si només es cerca per una única variable).
- Ciència Animada El projecte “Ciència animada” de la Universitat de Barcelona té com a objectiu principal crear una biblioteca de recursos audiovisuals de caràcter científic, organitzada en capítols autoconclusius, en els quals s’explica, de manera visual i amena, conceptes científics per a nenes i nens.
- En el món de les aplicacions per mòbils i tabletes podem trobar eines educatives que ens poden ajudar a fer més fàcils aquestes setmanes de confinament. Són programes que busquen estimular els més petits a la vegada que segueixen aprenent. Presentem 5 aplicacions d’estimulació infantil perfectes per a la quarantena recollides per INITEC (agència de marketing de Barcelona). Hi podeu trobar apps de matemàtiques i números, per qui s’està iniciant a l’escriptura, en anglès i fins i tot un Tangram!
- EL Mercat de les Flors ofereix eines i recusos educatius en obert per promoure la dansa. Posen a l’abast de les famílies, programes interactius, vídeos, tutorials, col·leccions de DVD i els materials per a les escoles. Ara tot en obert i a l’abast de tothom!
- Estimat Diari. Barcelona des de casa amb ulls d’infants és una proposta de l’Ajuntament de Barcelona que us convida a tots els infants a expressar-se i construir plegats l’Estimat Diari, que recull les paraules, dibuixos i imatges, un relat col·lectiu per compartir tot el que estan vivint, sentint i aprenent de la vida.
- Barcelona des de casa. Espai per compartir iniciatives comunitàries de cures i de suport mutu des de casa per una atenció especial en els nens i les nenes, amb tota classe de recursos perquè aquests dies de confinament siguin amens, variats i divertits per als infants. Ajuntament de Barcelona.
- Viu el Teatre és una plataforma de creació escènica per a la infància. Aquests dies ens van proposant la visualització d’alguns dels seus espectacles de manera gratuïta. No us ho perdeu!
- Des de l’Ateneu Popular de 9 Barris van pujant al web espectacles de circ per a tots els públics de produccions pròpies. Ja que no podeu anar-hi es filtren a casa vostra a través d’questa proposta, contribuint a la seva manera a fer els dies a casa una mica més interessants. Que comenci l’espactacle!
- eFilm és una plataforma de prèstec de material audiovisual (pel·lícules, sèreies, curta i molt més..) en streaming per usuaris de les Biblioteques de la Diputació de Barcelona. Només has d’entrar amb el teu carnet de soci/a. És totalment gratuït i legal i ho teniu disponible els 365 dies de l’any. El prèstec mínim es de 24 h i sense esperes. A què espereu?
- Aquesta plataforma us permet gaudir del moviment i moure el cos en família a ritme de Zumba! el ball del moment. Aquesta pàgina en concret està pensada pels més petits/es de la casa, però ho disfrutareu tots/es. A moure l’esquelet!!!
- El Dibuixacontes de Btv ens proposa la narració de 20 contes clàssics i populars explicats per 20 narradors mentre 20 il·lustradors el dibuixen. Quins contes son? Clàssics de la literatura universal com ‘La caputxeta vermella’, ‘Els músics de Bremen’, ‘En Patufet’ o ‘Pinotxo’. Qui explicarà els contes?
- El grup musical Xiula i els confinats van crear en 24 h una cançó amb les idees que els nens i nenes van tenir durant els primers dies de confinament, com a mostra de la vostra capacitat de resistència i de la creativitat de les vostres famílies!
- Per tal de fer que aquesta situació tan excepcional sigui una mica més entretinguda, a Cavall Fort han preparat edicions especials de les revistes per a llegir en línia i un recull d’activitats que podeu anar fent aquests dies. Hi trobareu jocs, manualitats, experiments, receptes de cuina… Us podreu descarregar els pdfs lliurement i fer totes aquestes activitats a casa.Pareu molta atenció, perquè cada dia hi penjen alguna proposta nova!
- Els audiocontes del Tatano. A més de llegir aquestes històries a la revista i mirar les il·lustracions corresponents, les podeu escoltar de la veu d’un narrador que us les explicarà. Veu, música i efectes sonors acompanyaran la vostra lectura!Si escolteu els audiocontes mentre mireu la revista, unes notes musicals us indicaran quan cal passar pàgina.
- La xarxa d’espais i agents educatius de Catalunya Activitum promou una educació activa i contextualitzada a qualsevol lloc i en qualsevol moment. Conté un munt d’activitats extraescolars i de lleure online com ara experiments, visites virtuals a museus, tallers, jocs… Només us heu de registrar i filtrar pel tipus d’activitat i edat per començar a gaudir!
- El confinament no vol dir necessàriament avorriment. PeròLa revista aval com podem fer per entretenir-nos amb els infants? Us hem recomanem 80 recursos educatius per apendre des de casa del blog de la Nati Bergadà, o el de recursos per amenitzar el confinament de la mestra d’educació infantil Paula Vilella. Mans a la obra!
- La Fundació Pere Tarrés també ofereix als infants i a les seves famílies recursos educatius per aquests dies de confinament amb el hastag #En LlocComACasa. Només t’has de subsciure al seu butlletí!
- Fundesplai ens proposa 21 idees creatives (i educatives) per fer amb nens i nenes a casa mentre les escoles estiguin tancades. Conté diferents enllaços per fer més amé aquest confinament.